top of page

Nazorg instructies met Second Skin

Je tattoo is na de sessie voorzien van een Second Skin. Je kunt deze folie maximaal 4 dagen op de tattoo laten zitten. De Second Skin sluit de tattoo af, waardoor je gedurende deze dagen geen omkijken hebt naar de tattoo. Je kunt er kort mee douchen, maar niet mee zwemmen. Onder de dunne folie kan wondvocht ontstaan dat zwart kleurt door de inkt. Hierdoor kan je tattoo bij transparante folie steeds minder zichtbaar zijn. Dit is niet erg. Het wondvocht verzorgt juist de getatoeëerde huid. Bij het verwijderen van de folie kan dit vocht een onaangename geur hebben. Verwijder daarom de folie onder de douche en was de tattoo vervolgens schoon met speciale (ongeparfumeerde) zeep. Dep de tattoo droog met een niet-pluizende doek. Laat de rest van de dag de tattoo ademen en smeer die dag nog geen vaseline of tattoo crème op.

Verzorg de tattoo daarna als volgt:

Verzorg na het verwijderen van de Second Skin de tattoo volgens onderstaande instructies.

Mocht de huid onder de Second Skin al eerder geïrriteerd aanvoelen, verwijder dan de Second Skin vroegtijdig. Was de tattoo schoon met speciale (ongeparfumeerde) zeep en begin pas met het smeren van verzorgende crème als de irritatie verdwenen is.
 

  1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met je handen.
     

  2. Was de getatoeëerde plek twee keer per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep totdat de wond volledig is genezen. De genezingstijd verschilt per persoon, maar gemiddeld genomen is het 4 weken. Dep de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek of tissue. Het is belangrijk dat deze geen pluisjes achterlaat op de tattoo.
     

  3. Breng een dunne laag vaseline of speciale tattoo crème aan op de huid als de tattoo droog aanvoelt. Dit is gemiddeld twee keer per dag nodig. Smeer een dun laagje, zodat de huid kan blijven ademen. Door te smeren ondersteun je het herstel van de huid en voorkom je dat er droge, dikke korstjes ontstaan die mogelijk inkt meenemen tijdens het vervellingsproces. Het is aanbevolen om te smeren zolang er nog velletjes op de getatoeëerde huid zichtbaar zijn. Na het vervellingsproces kan er optioneel nog door gesmeerd worden.
     

  4. Vermijd strakke of vuile kleding over de tattoo en vermijd de eerste twee weken krachttraining van het ledemaat waarop de tattoo is aangebracht.
     

  5. Tijdens het vervellingsproces kan de tattoo gaan jeuken. Krab echter nooit aan je tattoo om korstvorming en littekens te voorkomen. Voorzichtig tikken of slaan op de huid kan helpen de jeuk te verminderen als alternatief voor krabben.
     

  6. Vermijd gedurende het vervellingsproces contact met zwemwater zoals chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater (zowel zout als zoet). Ga ook niet naar de sauna of het stoombad in verband met bacteriën. Je kunt deze activiteiten weer doen als de tattoo volledig is verveld (er zijn dan geen korstjes of velletjes meer zichtbaar). De opperhuid is na vervelling weer gesloten en bestand tegen bacteriën van buitenaf. De tattoo is echter nog niet volledig genezen; onderhuids geneest de tattoo nog verder.
     

  7. Houd de getatoeëerde plek minimaal 4 weken uit de zon en vermijd zonnebanken. Wees na het genezingsproces ook voorzichtig met je tattoo in de zon. Getatoeëerde huid verbrandt door de zwarte kleur van de tattoo sneller dan de rest van je huid. Het is aanbevolen om de tattoo altijd in te smeren met zonnebrandcrème (factor 50) wanneer je de zon in gaat. Door het verbranden van de huid zal je tattoo steeds dieper komen te liggen en kan daardoor vaal gaan ogen.

    *Gebruik geen wondontsmettingsmiddelen zoals Sterilon of Betadine op de tatoeage.
    *Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pus, verandering van de wondkleur of pijn altijd contact op met een huisarts en breng mij hiervan op de hoogte.

Eventuele bijwerking na genezing

Na het zetten van een tattoo is het belangrijk om te beseffen dat het genezingsproces invloed kan hebben op het uiteindelijke resultaat. Het kan voorkomen dat de tattoo bijvoorbeeld na genezing lichter uitvalt dan oorspronkelijk bedoeld was, of dat een deel van de tattoo niet goed in de huid is genezen. Daarom zou ik graag de tattoo na genezing terugzien om te zien of alles (namens ons beiden) naar wens is. Dat kan op locatie of door middel van een foto die je mij toestuurt na de genezing. Mocht er iets in de tattoo anders genezen zijn dan bedoeld, dan kijken we samen naar een eerstvolgend moment waarop dit kosteloos bijgewerkt kan worden, zodat jouw tattoo volledig aan de verwachtingen voldoet.

Je eerste tattoo?

Lees hier meer over de verschillende fasen van de genezing, hoe het eruitziet en waar je op dat moment op moet letten.

bottom of page