top of page

Nazorg instructies

1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.​

2. Was de getatoeëerde plek twee keer per dag met een milde, on-geparfumeerde zeep totdat de wond volledig is genezen. (De genezingstijd verschilt per persoon, maar uit veiligheid hanteren we 4 weken.) 

3. Dep de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek of tissue. Het is belangrijk dat deze geen pluisjes achterlaat op de tattoo.

4. Breng twee keer per dag een dunne laag vaseline of speciale tattoo crème aan op de huid. Smeer een dun laagje zodat de huid kan blijven ademen.

5. Vermijd strakke of vuile kleding over de tattoo wond.

6. Krab nooit aan je tattoo, zelfs niet als het begint te jeuken tijdens het genezingsproces, om korstvorming en littekens te voorkomen. Zorgvuldig rechtstreeks slaan op de huid kan helpen de jeuk te verminderen als alternatief op krabben.

7. Vermijd gedurende het genezingsproces contact met zwemwater zoals chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater (zowel zout als zoet). Ga ook niet naar de sauna of het stoombad, i.v.m. bacteriën. Vermijd de eerste dagen ook de sportschool als je geen second skin hebt die de tattoo wond volledig afsluit.

8. Houd de getatoeëerde plek uit de zon en vermijd zonnebanken, zelfs na de genezingsperiode. Door het verbranden van de huid zal je tattoo steeds dieper komen te liggen en kan daardoor vaal gaan ogen. Gebruik altijd een hoge beschermingsfactor zonnebrandcrème op je tattoo tijdens het zonnen.

9. Gebruik geen wond desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de tatoeage.

10. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pus, verandering van de wondkleur of pijn altijd contact op met een huisarts en informeer je tattoo artiest.
 

De getatoeëerde huid blijft na het genezingsproces gevoelig voor zonlicht. Voorkom dat je verbrand en smeer je tattoo daarom altijd in met zonnebrandcrème.

Eventuele bijwerking na genezing

Na het zetten van een tattoo is het belangrijk om te beseffen dat het genezingsproces invloed kan hebben op het uiteindelijke resultaat. Het kan voorkomen dat de tattoo bijvoorbeeld na genezing lichter uitvalt dan oorspronkelijk bedoeld was, of dat een deel van de tattoo niet goed in de huid is genezen. Daarom zou ik graag de tattoo na genezing terugzien om te zien of alles (namens ons beide) naar wens is. Dat kan op locatie of doormiddel van een foto die je mij toestuurt na de genezing. Mocht er iets in de tattoo anders genezen zijn dan bedoeld, dan kijken we samen naar een eerst volgend moment waarop dit kosteloos bijgewerkt kan worden, zodat jouw tattoo volledig aan de verwachtingen voldoet.

bottom of page