top of page

Risico's

Hoewel de meeste tatoeages zonder complicaties genezen, zijn er een aantal complicaties die kunnen optreden na het zetten van een tattoo. Hier zijn enkele mogelijke complicaties:

  1. Infectie: Een infectie is een van de meest voorkomende complicaties na het zetten van een tattoo. Tekenen van een infectie zijn onder andere roodheid, zwelling, pijn, pus en koorts. Lees hier meer over een infectie.

  2. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de inkt of andere materialen die worden gebruikt bij het zetten van de tattoo. Symptomen van een allergische reactie kunnen zijn: huiduitslag, jeuk, zwelling, rode vlekken en blaren.

  3. Littekenvorming: Sommige mensen kunnen littekens ontwikkelen als gevolg van het tatoeëren. Dit kan gebeuren als de huid geïrriteerd raakt of als er te veel inkt wordt ingebracht.

  4. Keloidvorming: Een keloid is een overgroei van littekenweefsel. Sommige mensen kunnen keloiden ontwikkelen na het zetten van een tattoo. Dit kan gebeuren als de huid gevoelig is voor overmatig littekenweefsel.

  5. Verkleuring of vervaging van de tattoo: Na verloop van tijd kan de tatoeage verkleuren of vervagen. Dit kan te wijten zijn aan blootstelling aan zonlicht, veroudering van de huid of onjuiste nazorg.


Het is belangrijk om een ​​goede nazorg te volgen en te letten op tekenen van complicaties. Als u symptomen van een infectie of allergische reactie opmerkt, of als u zich zorgen maakt over andere complicaties, neem dan contact op met uw huisarts.

bottom of page