top of page

Genezingsfases

Wall-of-fame 2000px 500Q 1.jpg

1

Visueel

Dag 1 – 3:
Bloed, roodheid en opgezwollen huid. Het lichaam stuurt bloed naar de getatoeëerde plek, waardoor deze rood en opgezwollen wordt. De getatoeëerde plek voelt dik, warm en pijnlijk aan. Ook kan er bloed, lichaamsvocht of inkt uit de tattoo lekken. Dit is normaal.

To do

Zorg ervoor dat je je tattoo schoon houdt. Spoel bloed en inkt weg met water en zorg ervoor dat er geen viezigheid in je tattoo komt.

2

Visueel

Dag 4 – 7:
Korstjes en jeuk. Na een paar dagen is de wond van je tattoo gesloten. Er lekt geen bloed of inkt meer uit en er zitten nu korstjes op de huid. De tattoo begint nu te jeuken. Dit is normaal bij een wond die aan het genezen is.

To do

Zorg ervoor dat je nooit krabt aan je nieuwe tattoo. Als je gaat krabben, kun je de tattoo beschadigen en zal hij minder mooi genezen. Om de jeuk te verlichten kun je wel rechtstreeks en gecontroleerd op de plek slaan die jeukt. Was je tattoo regelmatig met een ongeparfumeerde zeep. Laat je tattoo niet uitdrogen. Smeer hem 2 tot 4 keer per dag dun in met een nazorgzalf voor tattoos om dikke korsten te voorkomen en de huid te ondersteunen.

3

Visueel

Dag 7 – 28:
Jeuk en vervellen. Na ongeveer een week begint je tattoo te vervellen.

To do

Laat de korstjes en velletjes vanzelf afvallen. Krab niet aan de tattoo. Blijf de huid wassen met ongeparfumeerde zeep en voorkom een uitgedroogde huid door 2 tot 4 keer per dag te smeren met nazorgzalf. Het duurt meestal 2 tot 4 weken voordat alle velletjes en korstjes eraf zijn. Daarna is je bovenste huidlaag volledig genezen. Stel je tattoo niet bloot aan hevig zonlicht of de zonnebank.

Na genezingscheck

Na 4 weken:

Mogelijk zijn er na genezing plekken waar de inkt niet goed is blijven zitten of lichter uitvalt dan verwacht.

To do

Mocht ik jouw tattoo na de genezing van vier weken nog niet hebben gezien en beoordeeld, neem dan contact met mij op zodat we een afspraak kunnen maken voor een gratis na-genezingscheck met eventuele bijwerking. Als een fysieke afspraak je niet uitkomt, kun je eventueel ook foto's sturen voor de beoordeling.

4

Visueel

Maand 1 – 6: De diepere huidlagen zijn nog aan het genezen. Mocht er een witte gloed zichtbaar zijn, dan verdwijnt deze gedurende deze periode.

To do

Bescherm je tattoo altijd tegen de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor als je in de zon gaat. Houd je huid gehydrateerd. Hierdoor zal deze optimaal herstellen en komen de kleuren van je tattoo het beste naar voren.

bottom of page